یکی از مفاهیمی که در دهه گذشته مورد استقبال قرار گرفته موضوع سرمایه اجتماعی است.در تمامی شهرها و روستاهای جهان سرمایه اجتماعی یکی از عوامل موثر بر عملکرد اقتصادی کشورها است که حاصل تاثیر نهادهای اجتماعی،روابط انسانی و هنجارها بر روی کمیت و کیفیت تعاملات اجتماعی است و همراه خود آرامش و امنیت و رفاه و نگهداشت منابع اقتصادی و پیشرفت و توسعه را به ارمغان می آورد که ابن خلدون آنرا به عصبیت تعبیر کرده است. از طرف دیگر روستاها با عدم استفاده بجا و بهینه از این عصبیت و الگو قرار دادن آن برای سایر مناطق،نابود کننده حیات ملت و سرعت دهنده بی هویتی خود هستند. بر این اساس در مقاله سعی شده است با روش برگزاری کارگاه مشارکتی در روستای عشایری قره بلاغ از استان مرکزی به بررسی نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی بپردازد.انتخاب روستای عشایری قره بلاغ به لحاظ وجود بافت سنتی و بافت جدید و تنوع جمعیتی و همچنین به لحاظ منشا عشایری آن است.در نتیجه گیری می توان گفت دولت با تمهیداتی می تواند شاخص های سرمایه اجتماعی از جمله مشارکت،هنجارها و اعتمادسازی را در روستاهای عشایری افزایش دهد تا به توسعه روستایی بیانجامد.
صلاحی اصفهانی, گیتی . (1390). نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی نمونه موردی روستای عشایری قره بلاغ. فصلنامه علمی پژوهش های بوم شناسی شهری, 2(3), 52-60.
MLA
صلاحی اصفهانی, گیتی . "نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی نمونه موردی روستای عشایری قره بلاغ", فصلنامه علمی پژوهش های بوم شناسی شهری, 2, 3, 1390, 52-60.
HARVARD
صلاحی اصفهانی, گیتی. (1390). 'نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی نمونه موردی روستای عشایری قره بلاغ', فصلنامه علمی پژوهش های بوم شناسی شهری, 2(3), pp. 52-60.
CHICAGO
گیتی صلاحی اصفهانی, "نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی نمونه موردی روستای عشایری قره بلاغ," فصلنامه علمی پژوهش های بوم شناسی شهری, 2 3 (1390): 52-60,
VANCOUVER
صلاحی اصفهانی, گیتی. نقش سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی نمونه موردی روستای عشایری قره بلاغ. فصلنامه علمی پژوهش های بوم شناسی شهری, 1390; 2(3): 52-60.