با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن ارزیابی محیط زیست ایران

برای دریافت قالب مشخصات نویسندگان کلیک کنید.

 دریافت قالب فایل ارسال اولیه مقاله

 شیوهنامه نگارش املایی مقاله براساس دستور خط فارسی و فرهنگ املایی خط فارسی فرهنگستان زبان فارسی است.

 برای دریافت فرم تعهدنامه اینجا را کلیک فرمایید

  فرم تعارض منافع را پر کنید و همزمان با ارسال مقاله به نشریه ارسال نمایید.

دریافت قالب فایل نهایی برای چاپ

درج Doi مقالات در انتهای منابع مقاله ضروری می‌باشد




  • نویسنده مسئول میباید هنگام بارگزاری فایل مقاله، مشخصات کامل همه نویسندگان ( نام، نامخانوادگی، مرتبه علمی، گروه تحصیلی، دانشگاه، شهر، کشور) را بطور کامل  در جدول مشخصات نویسندگان وارد نماید.
  • نویسندگان محترم توجه فرمایندترتیب نویسندگان و نام نویسنده مسئول در جدول مشخصات نویسندگان و فایلهای نهایی یکسان باشد. زیرا در نشر الکترونیک مشخصات نویسندگان به طور خودکار منطبق با همان جدول مشخصات میباشد.

  *در مراحل آماده‌سازی نشریه اگر نویسنده / نویسندگان تصمیم به تغییر نام نویسنده مسئول یا تغییر در ترتیب نام نویسندگان دارند، فرم‌های مربوطه را تکمیل و ضمن بارگزاری در سامانه شخصی خود به مدیر داخلی جهت ارسال به سردبیر نشریه ارسال می دارند . توجه فرمایید دریافت فرم های مذکور هیچگونه تعهدی را برای نشریه ایجاد نمی‌نماید.

هزینه بررسی و پذیرش مقاله: سه میلیون ریال تا مرحله ویرایش ادبی و سه میلیون ریال هزینه پذیرش نهایی و  انتشار، جمعا شش میلیون ریال ( شش صدهزار تومان)  از طریق سامانه نشریه  و به صورت آنلاین قابل پرداخت می‌باشد. 

  *توجه: نویسنده مسئول مقاله ملزم به انجام اصلاحات مطرح شده توسط سردبیر  و هیئتتحریریه تا آخرین فرآیند بررسی و انتشار مقاله میباشد تا امکان تکمیل فرآیند انتشار مقاله فراهم آید.

 

نویسنده محترم می‌تواند جهت آگاهی بیشتر و هماهنگی مقالات با محورهای مجله به صفحه اهداف و چشم‌انداز  سایت مراجعه نمایید.

 

دستورالعمل تدوین مقاله مجلات علمی- پژوهشی دانشگاه پیام نور

  نحوه ارسال مقاله
  ارسال مقاله منحصراً از طریق سامانه الکترونیکی مجله به آدرس http://grup.journals.pnu.ac.ir   انجام میشود.

 با توجه به درخواست کمیسیون نشریات علمی کشور، ثبت و نمایش شناسه رایگان ORCID و استفاده از رایانامه دانشگاهی یا سازمانی برای نویسندگان مقالات الزامی است. بنابراین، از نویسندگان محترم درخواست می‌شود قبل از ارسال مقاله به نشریه نسبت به اخذ کد شناسه پژوهشگر ORCID و رایانامه دانشگاهی/سازمانی اقدام نمایند.

شرایط پذیرش مقاله
  1. مقاله‌های ارسالی باید در زمینه­ تخصصی نشریه و دارای جنبه آموزشی یا پژوهشی و حاصل کار پژوهشی نویسنده یا نویسندگان باشد.
  2. مقاله‌های برگرفته از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان با نام استاد راهنما، مشاوران و دانشجو و با تاییدیه استاد  نما و مسئولیت وی منتشر می‌شود.
3. علاوه‌بر قرارگرفتن موضوع مقاله در دامنه تخصصی مجله، مقاله یا بخشی از آن نباید در هیچ مجله‌ای در داخل یا خارج از کشور در حال بررسی بوده یا منتشر شده باشد یا همزمان برای سایر نشریه­‌ها ارسال شده باشد. مقالات ارائه شده به صورت خلاصه مقاله درکنگره‌ها، سمپوزیوم‌ها، سمینارهای داخلی و خارجی که چاپ و منتشر    شده باشد، می‌تواند در قالب مقاله کامل ارائه شوند.
  *با توجه به موضوع مقاله؛ در منابع به  حداقل به سه  مورد از مقالات این نشریه (پژوهش های بوم شناسی شهری) استناد گردد.
  4. زبان رسمی نشریه فارسی است (با این حال مقاله‌های به زبان انگلیسی نیز قابل بررسی خواهد بود).
  5. مقاله‌های ترجمه شده از زبان‌­های دیگر قابل پذیرش نخواهد بود.
 6. نشریه در رد یا قبول، ویرایش، تلخیص یا اصلاح مقاله‌­های پذیرش شده آزاد است و از بازگرداندن مقاله‌های دریافتی معذور است.
 7. مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمی و حقوقی و مسئولیت آراء و نظرات ارائه شده به عهده نویسنده‌ مسئول مکاتبات است و چاپ مقاله به معنی    تأیید تمام مطالب آن نیست.
 8. مقاله‌های علمی- مروری از نویسندگان مجرب در زمینه‌های تخصصی در صورتی پذیرش می‌شود که به منابع متنابهی استناد شده و نوآوری خاصی داشته باشد.
 9. اصل مقاله‌های رد شده یا انصراف داده شده پس از شش ماه از آرشیو مجله خارج خواهد شد و مجله هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.


شکل ظاهری  
 شامل: عنوان، معرفی نویسنده یا نویسندگان (درج پست الکترونیکی نویسنده مسئول در پاورقی صفحه اول الزامی است)، چکیده فارسی و انگلیسی، واژگان کلیدی (3 تا 7 واژه)، طبقه­ بندیJEL، مقدمه، مبانی نظری (چارچوب نظری و پیشینه تحقیق)، روش تحقیق ، یافته‌ها، نتیجه‌گیری، راهکارها و فهرست منابع باشد( مشخصات کامل نویسنده یا نویسندگان در سامانه الکترونیک نشریه باید درج شده باشد).

استفاده از نرم افزار Microsoft Word 2003-2007در اندازه کاغذ A4  (رحلی 7/29 * 21) تدوین ­شود؛ 
  فاصله‌های متن مقالات از چهار طرف صفحه عبارت‌اند ازBottom: 2 cm, Top: 3.5 cm , Left: 2.5 cm Right:2.5 cm. 
  متن مقاله تک ستونی و فاصله سطرها سینگل (تک فاصله).

 فرمت بخشهای داخلی مقاله 

  • عنوان مقاله فارسی با قلم Bzar ضخیم 13، نام نویسندگان با قلم Bzar ضخیم 10و عنوان مقاله  لاتین با قلمTimes New Roman  ضخیم 12، نام نویسندگان با قلم  Times New Roman نازک 10  باشد. 
  • تعداد کلمات چکیده حداقل 150 و حد‌اکثر 250 کلمه. عنوان چکیده فارسی با قلم Bzar ضخیم 10 و متن چکیده فارسی با قلمBMitra نازک 10، عنوان چکیده لاتین با قلم  Times New Roman ضخیم 9 و متن چکیده لاتین  با قلم Times New Roman  نازک 9 باشد.
  • متن فارسی مقاله با قلم BMitra نازک 12، برای متن‌های لاتین با قلمTimes New Roman نازک 11، تیتر های اصلی داخلی مقاله با قلم Bzarضخیم 12، تیترهای فرعی با    قلم   BMitra ضخیم 12.
    تیترهای اصلی شامل: مقدمه، مبانی نظری، روش پژوهش‌، یافتهها، نتیجهگیری، راهکارها و فهرست منابع، می‌باشد.
  • واژه‌های عنوان« جدول»، «نمودار» و «شکل یا نقشه با قلم BMitra, 11, boldو توضیح جداول، نمودارها، و نقشه‌ها به قلمB Mitra, 11،  نازک باشد. هم‌چنین جدول‌ها به شکل جدول باز (بدون خط‌های کناری و میانی) باشند.
  • در مواردی که مأخذ تصویر یا نقشه ذکر می­شود، در پایین هر مورد سمت چپ، واژه «مأخذ» با قلمB BMitra10, bold و توضیح آن با قلم B Mitra, 10، نازک باشد
  • روش ارجاع داخل متن(APA)  باشد، یعنی منابع مورد استفاده در متن به این صورت درج شود:
    نام خانوادگی نویسنده، تاریخ انتشار: شماره جلد، شماره صفحه­ (مظفر، 1375: ج 1، 11) یا (مظفر، 1375: 11)
    از یک منبع پشت سر هم اسفاده نشود.
  • فهرست منابع طبق (APA)  و هماهنگ با منابع متن تنظیم گردد.
  • فایل نهایی مقاله می‌­باید در قالب الگوی فایل نهایی مندرج در منوی راهنمای نویسندگان در سایت نشریه ارسال شود.
  • دستورهای نقطه گذاری در نوشتار متن رعایت شوند. به طور مثال گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.)، کاما (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آنها، درج یکفاصله الزامی است. 
  • کلیه صفحات مقاله از جمله صفحاتی که دارای شکل/ جدول/ تصویر می‌باشند، دارای قطع یکسان و شماره صفحه باشد. شکل‌ها و جدول‌ها نباید بزرگ‌تر و خارج از کادر صفحه باشند.
  • حداقل تعداد صفحات مقاله باید 16 صفحه کامل و حداکثر 20 صفحه باشد.
  • مقاله‌ها منحصراً از طریق پایگاه نشریه دریافت می‌شود و به مقاله­‌های ارسال شده از طریق نامه یا پست الکترونیک نشریه ترتیب اثر داده نخواهد شد.
  • پس از چاپ مقاله نسخه‌ای از نشریه حاوی مقاله مورد نظر به تعداد نویسندگان، برای نویسنده مسئول مکاتبات ارسال خواهد شد.

 

مقاله‌های ارسالی بایستی دارای بخش‌های زیر باشد:

 شناسه مقاله (فایل مشخصات نویسندگان)

 -همراه هر مقاله فایل حاوی اطلاعات ذیل به هر دو زبان فارسی و انگلیسی ارسال خواهد شد:

 -عنوان کامل مقاله به فارسی و انگلیسی

 - نام و نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان به ترتیب میزان سهم و مرتبه علمی و محل اشتغال یا تحصیل نویسنده/ نویسندگان (به فارسی و انگلیسی)

 - نشانی کامل نویسنده مسئول مکاتبات به فارسی و انگلیسی (شامل نشانی پستی- شماره تلفن ثابت، همراه، دورنگار و نشانی الکترونیکی) پس از اخذ پذیرش

مشخص نمودن نام مؤسسه تأمین کننده مخارج مالی (در صورت وجود)

فایل اصلی مقاله

صفحه اول

  • عنوان کامل مقاله به فارسی: عنوان مقاله که در وسط صفحه اول نوشته می‌شود باید خلاصه و گویا بوده و بیانگر موضوع تحقیق باشد و از 20 کلمه تجاوز نکند. از درج اسامی نگارنده‌(گان) در فایل اصلی مقاله اجتناب شود.
  • عنوان مقاله نباید روزنامه‌ای باشد و باید معرف یک مقاله علمی پژوهشی باشد.
  • چکیده فارسی: در150 تا 250 واژه به ترتیب شامل: هدف، محدوده و جامعه مورد مطالعه و حجم نمونه، روش نمونهگیری، روش پژوهش، ابزار پژوهش، بیان نوآوری و نتایج پژوهش تنظیم شود.
  • واژگان کلیدی فارسی: (3 تا 7 واژه) برگرفته از عنوان تحقیق و متغیرهای اصلی پژوهش باشد که بتوان از آنها جهت تهیه فهرست موضوعی (Index) استفاده نمود.
  • چکیده انگلیسی Abstract و کلید واژگان انگلیسی: (برگردان کامل عنوان، متن و واژگان کلیدی چکیده فارسی با همان ترتیب).

سایر صفحهها 
مقدمه: باید حداکثر یک صفحه و شامل خلاصه بیان مسئله، ضرورت تحقیق، سوال اصلی، هدف کلی تحقیق و بیان نوآوری تحقیق باشد.

 مبانی نظری: شامل چارچوب نظری و پیشینه تحقیق(پیشینه تحقیق شامل نام محقق، سال، عنوان مطالعه،  نتیجه آن باشد. در صورتی که پیشینه از منبع اصلی برداشته نشده باشد، منبع همراه با شماره صفحه معرفی شود) تیتر فرعی است.

روش انجام پژوهش: به ترتیب شامل معرفی روش تحقیق، جامعه آماری و روش تعیین حجم نمونه و تعداد آن،  روش نمونه گیری، معرفی ابزار، روش تعیین  پایایی ابزار و ضریب آن و مدل های استفاده شده در مطالعه باشد.

محدوده مورد مطالعه: شامل معرفی مختصر قلمرو مورد مطالعه همراه نقشه آن (نقشه از منابع معتبر اخذ و معرفی گردد).

 یافتهها: یافته‌های توصیفی بدون جدول در یک پاراگراف ارائه شود و یافته های استنباطی یا همان نتایج آزمونها همراه با شکل، نمودار و جدول مربوط به خود با تفسیر اطلاعات ارائه شده باشد. هر شکل، جدول و نمودار در زیر توضیحات مربوط به خود، آورده شود.

 - در متن مقاله به شماره­ عکس‌ها، جدول‌ها و نمودارها (در صورت وجود) با دقت اشاره شود و محل آن‌ها مشخص گردد.

 - کلیه شکل ‎ها، نمودارها و تصاویر با واژه «شکل» نامگذاری شده و عنوان شکل‎ در زیر آن درج شود. برای درج عنوان هر شکل، پس از کلمه شکل و شماره آن، نقطه و سپس عنوان ذکر گردد.

 - توضیحات و تفسیر مربوط به تمام نقشه‌ها، جدول‌ها و نمودارها باید در پاراگراف بالایی آن‌ها با ذکر شماره آورده شود. هیچ کدام از یافته‌ها نباید بدون تفسیر ارائه شوند.

 - نتایج و بررسی‌های آماری به یکی از روش‌های علمی منعکس شوند. چنانچه محاسبات آماری در سطوح 5% و 1% منجر به اختلاف معنی‌دار شده باشند به ترتیب با یک و دو ستاره نشان داده شوند و در صورتی که اختلاف معنی‌دار نباشد با علامت ns  مشخص شوند.

 - تمام اعداد اعشار باید با ممیز نوشته شوند.

بحث و نتیجهگیری: هدف و روش حداکثر در سه سطر بیان شود و سپس به بحث در رابطه با نتایج به دست آمده پرداخته شود (با توجه به هدف پژوهش و یافته‌های سایر پژوهش­ ها). نتایج مقاله با استناد به منابع علمی مستند و مرتبط با موضوع مقاله، مورد بحث و تحلیل قرار گرفته و نتایج جدید علمی و نوآوری در تحقیق به دقت و با دلایل روشن ارائه گردند.

راهکارها: راهکارها باید کاربردی باشند و با جملات مختصر، مفید بدون فعل، بدون شماره گذاری و مرتبط با یافته های تحقیق ارائه شوند.

 سپاس‌گزاری: در این بخش که حداکثر در چهار سطر تنظیم می­شود، از اشخاص حقیقی و حقوقی که در راهنمایی یا انجام تحقیق مساعدت نموده‌اند یا در تأمین بودجه، امکانات و لوازم تحقیق نقش مؤثری داشته‌اند، سپاسگزاری گردد.

معادل فارسی مفاهیم و نام­ های خارجی در پانوشت ذکر شود.

منابع و مآخذ

 ارجاع مأخذ در متن مقاله داخل پرانتز به روش APA مشخص شود و در قسمت مراجع مشخصات کامل منبع به ترتیب حروف الفبا آورده شود. فقط منابع استفاده شده در متن، در فهرست منابع مورد استفاده ارائه شوند. ذکر منابع در متن و فهرست به زبان  فارسی و انگلیسی بوده و منابع استفاده شده‌ی فارسی به همان زبان فارسی درج شوند. منابع باید مستند و معتبر بوده و به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی نویسنده(گان) با تورفتگی 5/0 سانتی متر برای خطوط دوم و بعد از آن (Hanging) مرتب شوند. ذکر منابع در متن مقاله با ارجاع به نگارنده‌(گان) و سال انتشار منبع صورت گیرد. وقتی از چند اثر مختلف یک نویسنده استفاده می‌شود، شماره‌گذاری این مقاله‌ها به ترتیب سال انتشار آنها (از قدیم به جدید) انجام گیرد. نام مخفف مجلات باید بر اساس نام استاندارد آنها در لیست ISSN در فهرست منابع درج شوند.

 

نحوه ارجاع در قسمت منابع در پایان مقاله

(توجه: در صورت مشخص نبودن نویسنده، تاریخ نشر یا ناشر از عبارت­ های بی‌نا بی‌تا و بی‌جا استفاده شود)

  • کتاب: نام خانوادگی، نام نویسنده/ نویسندگان. (سال انتشار)، عنوان کتاب. محل نشر: ناشر.
  • فصلی از یک کتاب یا مقاله‌ای از یک مجموعه مقاله که به وسیله افراد مختلف نوشته شده اما مؤسسه یا افراد معینی آن را گردآوری و به چاپ رساند مانند: نام نویسنده/ نویسندگان. (سال انتشار)، عنوان مقاله، نام مجموعه مقالات، شماره صفحه‌هایی که مقاله در آن درج شده است. محل نشر: ناشر.
  • کتاب ترجمه شده: نام خانوادگی، نام نویسنده/ نویسندگان. (سال ترجمه)، عنوان کتاب به فارسی. نام و نام خانوادگی مترجم/ مترجمان. محل نشر: ناشر.
  • رساله و پایان‌نامه: نام خانوادگی، نام نگارنده پایان‌نامه، نام خانوادگی استاد راهنما، نام استاد راهنما. (سال، عنوان‌پایان‌نامه. گروه یا دانشکده ارائه شده، نام دانشگاه.
  • توجه: منابع فارسی یک‌‏بار به زبان فارسی در بخش منابع نوشته می‎شود و بار دوم به انگلیسی در قسمت منابع لاتین بر اساس حروف الفبا درج شده و در انتهای منبع (In Persian) گذاشته می‎‌شود.
  • توجه: هنگام تبدیل نام و نام خانوادگی نویسندگان و همه مشخصات اثر مورد استفاده، باید عینا از واژه‌های لاتین به‌کار رفته در همان اثر استفاده شود.
  • مقالاتی که بر اساس مندرجات این راهنما تهیه نشده و مطابقت نداشته باشند، بررسی نخواهند شد.
  • مسئولیت هر مقاله از نظر علمی، ترتیب اسامی و پیگیری به عهده نویسنده مسئول آن خواهد بود. نویسنده مسئول باید تعهدنامه ارسال مقاله را از سایت دانلود و پس از اخذ امضای تمامی نویسندگان به دبیرخانه مجله ارسال نماید.
  • تعداد و ردیف نویسندگان مقاله به همان صورتی که در نسخه اولیه و زمان ارائه به دفتر مجله مشخص شده، مورد قبول است و تقاضای حذف یا تغییر در ترتیب اسامی نویسندگان فقط قبل از داوری نهایی و با درخواست کتبی تمامی نویسندگان و اعلام علت امر قابل بررسی است.
  • مقالات توسط هیأت تحریریه و با همکاری هیأت داوران ارزیابی شده و در صورت تصویب، طبق ضوابط مجله در نوبت چاپ قرار خواهند گرفت. هیأت تحریریه و داوران مجله در رد یا قبول، اصلاح مقالات و بررسی هر گونه درخواست نویسنده(گان)، دارای اختیار کامل می‌باشند.

گواهی پذیرش مقاله: پس از اتمام مراحل داوری و ویراستاری، تایید نهایی  اعضای هیئت‌تحریریه و ویراستاری ادبی، توسط سردبیر مجله صادر و به اطلاع نویسنده مسئول خواهد رسید.